Granola Tarifi Nasıl Yapılır

Granola, yulaf, fındık, bal ya da bal vb. doğal şeker gibi tatlandırıcılardan yapılmaktadır. Kahvaltı öğünü için süt ve granolanın tercih edilmesi oldukça sağlıklı bir seçenek olarak yer almaktadır. İçeriğinde yulaf olmasından dolayı uzun süreli tokluk hissi yaratmakta ve kişinin daha az besin tüketmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte lif içeriğinin yüksek olmasıyla metabolizmanın da hızlanmasını desteklemektedir. Peki granola tarifi nasıl yapılır? İzmir Diyetisyen Deniz Zünbülcan sağlıklı granola tarifinin yapılışını sizler için bu yazıda derlemiştir..

Granola Nedir Nasıl Tüketilir

Granola, yulaf, bal, fındık, ceviz ve kuru meyveler gibi çeşitli malzemeler ile birlikte harmanlanmakta olan bir yiyecek çeşididir. Granola hazırlama esnasında diğer mısır gevrekleri gibi süt ve yoğurt ile birlikte tüketimi sağlanmaktadır. Kahvaltı ve ara öğünlerde tercih edilmekte olan granola diyet programlarında da yer almaktadır.

Granola Tarifi Nasıl Yapılır

Sağlıklı granola tarifi için malzemeler:

  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı çiğ fındık
  • Yarım su bardağı çiğ badem
  • 3-4 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm kurusu
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Yapılışı:

  • Ceviz, badem ve fındığı iri parçalar haline gelecek şekilde rondodan geçirin.
  • Ardından bir kap içerisine alın.
  • Üzerine yulaf ezmesi, tarçın ve kabak çekirdeği ilave edin ve güzel bir şekilde karıştırmaya başlayın.
  • Bal ve pekmezi ayrı bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra kuru malzemelere ilave edin. Hepsi güzel bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Fırın tepsisine yağlı bir kağıt serin elde etmiş olduğunuz granola karışımını tepsiye yayın.
  • Fırına verdikten 7-8 dakika sonrasında tepsiyi çıkarın. Tepsideki karışımı spatula yardımı ile birlikte karıştırın ve tekrar fırına verin.
  • 7-8 dakika boyunca tekrar aynı karıştırma yöntemi yapın.
  • 5 dakika daha fırında tuttuktan sonra fırını kapatın. Fırının kapağını açın ve tepsi içerisindeyken granolayı soğumaya bırakın.
  • Tamamen soğuyan granolayı eliniz ile ufalayın ve kavanoza alın. İsteğinize göre içerisine kuru meyve de ilave ederek saklayabilirsiniz.
Granola Ne Zaman Yenmeli
Granola Ne Zaman Yenmeli

Granola Ne Zaman Yenmeli

Online Diyetisyen Deniz Zünbülcan, granolanın kahvaltıda ya da ara öğünlerde tüketilmesi gerektiğini tavsiye etmektedir. İçerisine süt ve meyve parçalarının eklenmesiyle birlikte hem sağlıklı hem de enerjisinin bol miktarda olacağı bir ürün olduğunu belirtmektedir.

Yulaflı Granola Kilo Aldırır Mı
Yulaflı Granola Kilo Aldırır Mı

Yulaflı Granola Kilo Aldırır Mı

Yulaflı granola kilo aldırır mı? Oldukça merak edilen konulardan biridir. Granola ile birlikte kilo vermek mümkündür. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konulardan biri, günlük tüketimi 3 adet veya 120 gramı geçmemesi gerekmektedir. Önerilen miktardan fazla granola tüketimi içeriğinde yüksek miktarda yağ ve karbonhidrat bulunmasından dolayı kilo almaya yol açabilmektedir.

Önceki İçerikKinoalı Ayranaşı Çorba Tarifi
Sonraki İçerikKolay Dondurma Tarifi