Yetiştiren ürünlerin miktarlarının çoğaltılması amacıyla yapılan çalışmalarda hormonlu gıdalar ortaya çıkmıştır. Üretim aşamasında çeşitli takviyelerin kullanımı ile hormonlu meyveler ve sebzeler oluşturulmaya başlanmıştır. Pazar endişesi pek çok üreticinin doğallığını kaybetmiş gıdaların zararları konusuna duyarsız kalarak yüksek oranda üretim yapmaya devam etmelerini sağlamaktadır.

Sofralarımızda tüketilen domatesten başka kavun, karpuz, patates, biber ve daha nice ürünler bu işlemden nasibini almıştır. Hormonlu gıdalar, insan sağlığını çok büyük ölçüde tehdit eden kimyasallar ile ürün verimliliğini arttırabilmek için elde edilenler olarak sınıflandırılmaktadır. Bu döngü günümüzde birçok ülkede devam ediyor ve görünüşe göre çok daha uzun yıllar sürecektir. Peki bu tür gıdaları nasıl anlarız? Doğal meyvenin özelliği sayesinde dikkatlice incelendiğinde yetiştirilmesinde farklı kimyasalların kullanılıp kullanılmadığı anlaşılabilmektedir.

Hizmetlerimizi incelediniz mi?

Bireysel beslenme danışmanlığı, hastalıklarda beslenme ve kurumsal beslenme danışmanlığı alanlarındaki hizmetlerimizi inceleyebilirsiniz.

Hormonlu gıdaların belirgin özellikleri mevsimi dışında üretilmeleri ve düzenli çekirdek yapısından yoksun olmalarıdır. Bunun yanında, şekil bozukluğu, normalden daha fazla canlı ve etli bir görünüm kazanmalarıdır. Hormonlu gıdaların insan vücuduna etkisi incelendiğinde hormonal dengenin bozularak bağışıklık sistemimizin zarar görmesidir.

Hormonlu Gıdaların Sağlığa Zararları Nelerdir?

Bir çok kanser türüne karşı yatkınlığı arttırmaktadır. Beraberinde uykusuzluk hali, sürekli yorgunluk, baş ağrısı, cilt sorunları, depresyon, tansiyon sorunları ve kardiyolojik hastalıklara yol açabilmektedir. Hormonlu gıdalar, arasında genellikle mevsimi haricinde üretilen meyveler ve sebzelere uygulanmaktadır.

Gıdaların insan sağlığına olan zararları hakkında halkımızın yüksek oranda bilinçlenmesi pazar payının azalmasıyla çok daha kaliteli ve doğal ürün çeşitliliğinin artışına katkı sağlayacaktır. Herkesin uzmanlaşmasına gerek kalmadan gerekenden fazla etli, sulu ve çekirdeksiz mevsimi dışında olmasına rağmen çok daha parlak şekilde görünümü olan ürünlere duyarlı olmak gerekir.

  • Hormonlu gıdalarda bulunan kimyasal maddeler vücudumuzun alışık olmadı maddelerdir. Bu nedenle ve vücudumuzda toksit etkisi oluşturabilmektedirler. Buna ek olarak da hormon dengesinde bozulmalar oluşur.
  • Bağışıklık sisteminin bozulmasından ötürü bireylerde hızlı kilo alımları görülmektedir. Özellikle vücudu hassas olan kişilerde obezite ile sonuçlanmaktadır.
  • Bireylerin vücut hormon dengesinde oluşan bozukluklar ergenlik dönemlerini de etkilemektedir. Bu nedenle de çocuklar ergenlik dönemlerine çok daha erken girebilirler. Özellikle de o yaşlarda çocuklarda boy uzaması sınırlanabilmektedir.
  • Kadınlarda erken menopoz, annelerin hamilelik dönemlerinde bebeklerde yapısal bozukluklar ya da erken doğumlar olabilir.

Randevunuzu Oluşturun!

Pratik bir şekilde ilk randevunuzu oluşturabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × three =