Keten tohumu

0
19
  • Yüksek oranda lif içerir. İçerdiği lif ile tokluk hissi yaratır ve kan şeker seviyesini kontrollü şekilde tutar.
  • Düzenli tüketilen keten tohumu kan basıncını dengeler.
  • Yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemi hastalıklarına karşı da yararlıdır.
  • Keten tohumu bağırsak fonksiyonlarını çalıştırır. Kabızlık problemi yaşayan kişiler için olumlu etki yapar.
  • Keten tohumu zengin bir antioksidan kaynağıdır bu sayede bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • İçerdiği E vitamini ile kemik sağlığını korur ve cildi sağlıklı bir görünüme kavuşturur.
  • Yüksek tansiyonu önleyebilir ve kötü kolesterolü düşürmede etkilidir.
  • Keten tohumunu tüketirken öğütülmüş olarak tüketilmesi ve taze taze öğütülmesi yağ asitlerinde bozulma gerçekleşmemesi için çok önemlidir.
Diyetisyen Deniz Zünbülcan, İzmir’de doğdu. Ege üniversitesinden mezun oldu. Üniversite yıllarında İstanbul Fatih Medical Park Hastanesi, Manisa Moris Şinasi Uluslararası Çocuk Hastanesi başta olmak üzere birçok özel hastane, özel merkez ve devlet hastanesinde stajlarını tamamladı. TRT, TRT Haber, Kanal D, İHA, Sabah gazetesi, Milliyet Pembenar, Ege Türk Tv, Manisa Medya Tv başta olmak üzere birçok yerel-ulusal yazılı, görsel ve işitsel medyada yer alıyor. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda, düzenlenen festivallerde çeşitli konularda eğitimler veriyor.

Faydalı Bilgiler

Randevunuzu Oluşturun

Pratik bir şekilde ilk randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Önceki İçerikİncir
Sonraki İçerikKaradut

Görüşlerinizi Bizimle Paylaş, Sormak İstediklerini Sor:

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − seven =