Kinoalı Ayranaşı Çorba Tarifi

Kinoalı ayranaşı çorba tarifi nasıl yapılır? Kinoalı ayranaşı çorba tarifi oldukça doyurucu besin içeriklerine sahip olmasıyla birlikte uzun süreli tokluk hissi yaratmaktadır. Aynı zamanda sindirim sisteminin düzenli şekilde çalışmasını desteklemektedir. Alsancak Diyetisyen Deniz Zünbülcan, sizlere kinoları ayranaşı tarifinin nasıl yapılacağını aşağıda anlatmıştır..

Kinoalı Ayranaşı Çorba Tarifi

Malzemeler:

  • 25 gr kırmızı kinoa
  • 50 gr nohut
  • 30 gr buğday
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet taze nane
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Nasıl Yapılır

Kinoa, buğday ve nohutu farklı tencerelerde bol suda tuz ilave ederek haşlayın. Ardından süzün ve soğutun. Süzme yoğurt, normal yoğurt ve zeytinyağını bir kapta çırpın. Üzerine istediğiniz kıvamı yakalayana kadar soğuk su ekleyerek karıştırın. Dereotu, nane ve maydanozu ince ince doğrayın. Doğranan ve haşlanan malzemeleri yoğurtlu karışıma ekleyin. Tuz ile lezzetlendirdikten sonra karıştırın. Buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirin ve sonra soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Önceki İçerikFit Çorba Tarifi
Sonraki İçerikGranola Tarifi Nasıl Yapılır