Krep Tost Tarifi

Tost sever kişiler için, İzmir Diyetisyen Deniz Zünbülcan’nın sağlıklı beslenmeye yönelik tavsiyesiyle sabah ve öğlen öğünlerinde krep tost tarifini pratik ve hızlı şekilde yaparak sağlıklı beslenmeniz mümkündür. Peki krep tost nasıl yapılır? İzmir Online Diyetisyen Deniz Zünbülcan’nın önermiş olduğu tarif aşağıdaki gibidir:

Krep Tost Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı siyez un (kıvama göre ilave edilmeli)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 adet çeri domates
  • 1-2 yaprak marul
  • 2 dilim tulum peyniri

Krep Tost Nasıl Yapılır

Öncelikle krep malzemelerini blender yardımı ile bir kap içerisinde karıştırın. Süzgeçten geçirdikten sonra 5 dakika boyunca bekletiniz. Öncesinde ısıtmış olduğunuz yağ eklediğiniz tavada pişirmeye başlayın. Domates, marul ve peyniri de ilave ederek tost haline getiriniz. Kahvaltıda veya öğlen öğünlerinde sağlıklı bir seçenek olarak tüketimini sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Diyette Krep Yenir Mi
Diyette Krep Yenir Mi

Diyette Krep Yenir Mi

  • Krep besin değerlerinin yaklaşık olarak %30 miktarını karbonhidrat olarak karşılamakta olan bir besindir. Bu nedenle tüketimini sağlarken porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi önerilmektedir.
  • 100 gramlık bir porsiyon krep yaklaşık olarak 5 gram oranında yağ içermektedir.
  • Diyet döneminde veya kilo kontrolünde olmanız durumunda Alsancak Diyetisyen Deniz Zünbülcan’nın tavsiye etmiş olduğu yukarıdaki sağlıklı krep tostu denemenizi tavsiye ederiz.
  • Yine siyez unu ile hazırlanmış diyet krep tariflerini tercih ederek sağlıklı kahvaltı öğününü gerçekleştirebilirsiniz.
Önceki İçerikKakaolu kurabiye Tarifi
Sonraki İçerikMuzlu Smoothie Bowl Tarifi